mandag den 20. august 2012

Farvel til Kyoto og videre til Tokyo!

Hikone-jo er måske ikke imponerende, men smukt er det altså.

Vi nærmer os nu enden på ferien og rejsens sidste mål er nået. Selveste Tokyo! Vores anden uge i Kyoto var en blandet fornøjelse; noget var helt fantastisk og noget var mere træls. Der er heldigvis mest billeder af de gode ting.
Mandag, for en uge siden, var vi til Trine og Naoyas forlovelsesfest på en fancy sted i Osaka, og vi fik sagt ordentligt farvel til alle vores nye søde japanske venner. Det var en skøn aften med god mad og hygge og fest. Tirsdag var vi på Museum of Modern Art i Kyoto, og det var faktisk rigtig spændende. Endnu engang var vi heldige med en meget spændende særudstilling, som vi desværre ikke måtte tage billeder af. De næste to dage var vi på udflugter med tog. Både fordi vi ville udnytte vores japan-rail-pass, men også fordi vi faktisk efterhånden var en smule færdige med Kyoto. Første tur gik hele vejen op gennem bjergene med et sejt "wide-view"-tog. Det var en lang tur som tog hele dagen. Dagen efter tog vi en mindre udflugt til Hikone for at se deres gamle borg. Den var ikke imponerende, men turen var nu meget dejlig. De kan jo ikke gøre for at vi har større borge hjemme i Europa. hehe.
Under hele vores ophold i Kyoto havde vi været meget trætte af vores hostel som både var beskidt og fyldt med kryb, og fredag flød bægeret altså over. Vi flyttede på hotel den sidste aften, og fik så en sjov oplevelse ud af det. Vi må indse, at vi godt kunne vænne os til knap så "backpacker-agtige" forhold.

I lørdags gik turen med Shinkansen til Tokyo. Vi var spændte på hvad denne by kunne bringe os, og især om vi nu kunne få lov at bo godt den sidste tid. Området ved vores hostel var egentlig vældig rart, men allerede første aften var der kakkerlakker i køkkenet, så vi besluttede at handle. Søndag rejste vi således videre til nabo-området ()stadig i Tokyo...bare rolig) hvor vi nu bor på et dejligt hotel. Her er netop den renlighed, ro og privathed som vi har brug for i de korte perioder mellem dagenes vilde sightseeing ude i vanvittige Tokyo.

Efter indkvarteringen søndag nåede vi at besøge Tokyo Museum of Contemporary Art. Her var vi igen heldige med særudstillingen. Som den første af sin slags, handlede udstillingen om special effects i japanske film i 60'erne, 70'erne og 80'erne. Der var fyldt med modeller af monstre, kampfly, rumraketter og dinosaurer, og til sidst fik man lov at gå rundt i en hel lille mini-tokyo-by hvor tårnet var blevet smadret. Ærgerligt at udstillingen var på japansk, for der gemte sig stensikkert mere nørdeviden end man kan finde nogen steder!

...og nå ja, idag har vi set endnu en lille udstilling og oplevet den mest sindssyge fodgængerovergang i verden. 100.000 mennesker i timen krydser vejen der! Men det kommer der mere om næste gang vi lægger billeder ind. Nu har vi set en film på computeren og klokken er blevet sengetid. Glædelig mini-hedebølge derhjemme!

KLIK HER for billeder.

ps. Felix kæmper stadig med Dennis Jürgensens Dystopia på lydbogen, men efter besøg i museumsboghandler trænger flere bøger sig pludselig på. Cecilie har færdiggjort Stoleleg af Dan Ringgaard, men har stadig sådan halvt gang i flere bøger. Måske har vi bare for travlt til bøger i disse dage. Det er nok meget godt. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar