søndag den 12. august 2012

Første uge i Kyoto

(læs, eller gå direkte til link til billeder forneden)

Så er det søndag aften og vi samler op på den sidste uges oplevelser. Meget af det har vi billeder, men andre ting er vi nødt til selv at huske på. Det er ellers så smart i disse digital-kamera-tider, at man blot knipser et billede hvis man vil have en lille erindring. Men vi prøver nu på også at tage nogle billeder der også er gode ind imellem og også nyde det hele lidt uden kamera. Ofte løser det sig selv ved at kameraet løber tør for batteri. hehe
Efter tirsdag hvor vi undersøgte vores lokalområde og nærmeste tempel, tog vi på to lange gåture onsdag og torsdag i den østlige del af byen. Mellem den store flod i midten af byen og bjergene mod øst ligger både nogle spændende gamle bydele samt en forfærdelig masse templer og shrines. Byen indeholder altså samlet 2000 af sådanne steder, så der er nok at tage af.
Her kan man rense sine hænder i idylliske omgivelser.
Vi har fundet glæden ved de Zen-buddhistiske templers haver som arbejder med sten og sand på en spændende måde, så det er der vist en del billeder af. Men hurtigt bliver det kedeligt at se det samme igen og igen. Så kan selv de små ting være helt forfriskende. Som at gå langs "Filosofi-stien", en sti langs en lille flod, eller at fare lidt vild og ende i et anderledes område.
Fredag var vi på tur med Naomi, som viste os to, Trine og to amerikanere lidt rundt. Ved det flotte Kiyomizudera fandt vi, ved hjælp af vores guidebog, en sjov lille ekstra detalje. En art hellig sten som kan opfylde det man ønsker hvis man rører ved den. Finten var så at stenen var placeret i en kælder hvor der var totalt mørkt! Altså helt mørkt. Vi skulle holde fast i et reb langs væggen, ellers kunne vi ingenting gøre. Og så pludselig drejede vi om et hjørne dernede i de mørke gange og så den svagt oplyste sten. Alt var mørkt undtagen denne store runde sten. Hvis det ikke havde været for alle barneskrigene, ville det sgu have været helt magisk.

Om aftenen fredag tog i biografen nede i downtown Kyoto. Det var lykkedes os at finde et sted der viste den nye disney-pixar-film (Brave) kun med japanske undertekster. Filmen er under middel, men det er jo også svært for Pixar at holde fast i den høje kvalitet. Det var i hvert fald vildt rart at sidde i en mørk og kølig biograf for en stund.

Stakkels Felix fik nok for meget sol og varme, og vi måtte desværre aflyse vores aftale med Aya og udflugt til Uji med barbecue og alt muligt. I stedet blev vi hjemme under dynen og læste og hyggede. (Felix spillede mest bare computer)
En meget stor skulptur af Hinotori
I dag har Felix det heldigvis meget bedre, og det var jo heldigt når vi nu skulle på Manga Museum. Det var et spændende museum, og især var det virkelig interessant at opleve rigtig Kamishibai, en art japansk billed-fortælling som havde sin storhedstid i 50'erne lige indtil tv overtog markedet. Det foregår ved at fortælleren står med en ramme (sådan ½ gange½ meter ca.), og så stikker han enkelte tegnede billeder ind et ad gangen mens han akkompagnere med replikker og fortælling. Denne kunstform ligger naturligvis lige foran manga, og derfor var der lidt fokus på det her på museet. Det var især sjovt fordi denne sceance var for mindre børn og utroligt interaktiv. De skulle hele tiden svare på spørgsmål og råbe i munden på hinanden. Det var vildt fascinerende og skægt.

Nu har jeg vist skrevet nok for denne gang. Det der fylder mest i vores rejse pt. må siges at være den all-you-can-eat-pizza vi hev indenbords for adskillige timer siden. Puha, aldrig har så få spist så meget på så kort tid. :)

Hilsner fra J-Pan!

TRYK her for billeder!

ps. Cecilie har læst en hurtig krimi der lå ved vores værelse (x-files) og er nu tilbage til Dan Ringgaards bog om Jørgen Leth. Felix er gået igang med gode gamle Dennis Jürgensen og kæmpeværket Dystopia på lydbog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar